Održane sjednice Opštinskog i Izvršnog odbora DPS-a

Večeras je održana konstitutivna sjednica Izvršnog odbora DPS Bar koji broji 23 člana. Sjednicom je predsjedavao predsjednik dr Dragoslav Tomanović. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Izvršnog odbora DPS-a Bar, a nakon razmatranja jednoglasno su usvojeni predlozi za predsjednike i koordinatore mjesnih odbora.

“Članovi Izvršnog odbora su upoznati sa aktivnostima i dokumentima u susret VIII Kongesu partije – Odlukom o izboru predstavnika za VIII Kongres DPS CG, Uputstvom o načinu organizovanja partijskih izbora na državnom nivou, Planom aktivnosti Opštinskog odbora u susret VIII Kongresu, kao i sa kriterijumima i postupkom izbora predstavnika za VIII Kongres DPS-a Crne Gore.

Nakon sjednice Izvršnog odbora, održana je III sjednica Opštinskog odbora na kojoj je takođe jednoglasno usvojen predlog za koordinatore i predsjednike Mjesnih odbora. Novu partijsku infrastrukturu činiće 45 mjesnih odbora, 45 predsjednika i isto toliko koordinatora mjesnih odbora koji će uz 937 članova koliko će brojati mjesni odbori, biti nosioci aktivnosti u narednom periodu.

Večeras je usvojen i plan obilazaka mjesnih odbora koji će biti održavani u toku naredne sedmice, na kojima će članovi imati mogućnost da predlože kandidate za predsjednika i zamjenika DPS-a Crne Gore, za članove Glavnog odbora i učesnike VIII Kongresa partije.

Sjednici je prisustvovao koordinator Izvršnog odbora DPS CG za Bar Goran Jevrić, koji članovima novih saziva Izvršnog i Opštinskog odbora poželio sreću u daljem radu. Uspostavljenu partijsku infrastrukuru ocijenio kao kvalitetnu, od koje se očekuje da ostvari porast podrške građana koja krasi politiku DPS-a poslednju deceniju”, kaže se u saopštenju OO DPS-a.

Share.

Comments are closed.