Održano školsko takmičenje u poznavanju pravila saobraćaja, najbolji dobili bicikla

Kao jedna od aktivnosti koje sprovodi Opština Bar, u okviru obilježavanja Evropske nedjelje urbane mobilnosti, danas je, u velikoj Sali SO Bar, održano Školsko takmičenje u poznavanju pravila saobraćaja.

Trideset učenika VII,VIII i IX razreda barskih osnovnih škola pokazalo je svoje znanje o pravilima saobraćaja, sa posebnim akcentom na propise kojima se reguliše učešće bicikala u saobraćaju.

Pobjednik takmičenja je Lazar Đoković iz OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, a njegov mentor je Valmir Arbneshi.  Drugoplasirani je Matija Evtimov iz OŠ „Srbija“, dok je treće mjesto pripalo Jani Popović iz iste škole. Njihova mentorka je Milanka Nedović.

„Najboljima su uručene i vrijedne nagrade u vidu električnog i standardnih bicikala koje je obezbijedila Opština Bar sa namjerom da mladim sugrađanima pošalje poruku o potrebi biranja održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta, poput biciklizma, pješačenja i korišćenja javnog gradskog prevoza, kako bi se na taj način smanjili negativni uticaji saobraćaja na sve segmente životne sredine koja nas okružuje“, rečeno je iz Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.