Oktobar u OŠ Anto Đedović

Oktobar je u OŠ „Anto Đedović“ protekao u znaku brojnih nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Prvog oktobra školska biblioteka obogaćena je za 25 knjiga, koje su donirali Irina Dabović i Aleksandar Otašević.

Od 7. do 11. oktobra, kroz brojne aktivnosti obilježena je Dječja nedjelja, pod sloganom “Djetinjstvo je temelj života”. Organizovane su likovne i literarne radionice za starije i niže razrede, a povodom Svjetskog dana učitelja, učenici starijih razreda oprobali su se u ulozi nastavnika. Organizovana su i sportska međuodjeljenjska takmičenja. Osim izleta pored mora, prvaci su na “Šeširijadi” prikazali šešire koje su napravili uz pomoć roditelja, a svi prvaci primljeni su u Dječji savez škole.

10. oktobra čas istorije posvećen je temi “Najveća lekcija na svijetu”, sa ciljem upoznavanja djece sa ciljevima održivog razvoja, povodom 30 godina od usvajanja Konvencije UN o pravima djeteta.

18. oktobra prvi školski čas bio je posvećen razgovoru o borbi protiv trgovine ljudima.

U školi su održane i NTC radionice, u saradnji sa PPU „Svetionik“ iz Bara.

U okviru realizacije projekta „Siguran korak“ pripadnici Područne jedinice uprave policije su učenicima trećeg razreda prikazali edukativni film i podsjetili ih na osnovna pravila u saobraćaju. Bila je to i prilika da se mališani upoznaju sa opremom koju saobraćajci koriste u radu.

Okruglom stolu o inkluziji, održanom u OŠ „Jugoslavija“ 21. oktobra prisustvovali su članovi Tima za inkluziju-pedagog Dragana Gvozdenović i logoped defektolog Milica Perić.

Predavanje o prevenciji gojaznosti učenicima osmog i devetog razreda, 24. oktobra održala je dr Snežana Barjaktarović Labović, osnivač Centra za ekologiju i afirmaciju zdravlja (CEAZ).

U cilju promocije zdravih stilova života, Sekretarijat za kulturu spor i mlade,  organizovao je prezentaciju mini rukometa.

Od 8. do 12. oktobra polumatoranti ove škole, zajedno sa razrednim  starješinama, posjetili su središnji i sjeverni dio Crne Gore.

Predstavnici ove obrazovne ustanove posjetili su peti Internacionalni sajam knjiga i učestvovali na predavanju-savjetovanju o programu „Cetinje-jedna priča-čas istorije u prijestonici“, kao i radionici iz Italijanskog jezika, organizovanu 25.10. u Zavodu za školstvo.

Mireli Rastoder je krajem oktobra u Kotoru uručena nagrada žirija za učešće na međunarodnom konkursu koji je organizovalo  Udruženje Italijana u Crnoj Gori „Mailing list Histria“. Sa njom je bila mentorka, Ivana Mrvaljević.

U školi je realizovan i ogledni čas na temu „Matematika u prirodi“, dok su iz engleskog jezika, 30. oktobra imali čas posvećen „Halloween“-u (Noć vještica)

U okviru projekta „Vještine za adolescenciju“ koji sprovodi Kancelarija UN za borbu protiv droga i kriminala u saradnji sa Lions Club fondacijom, realizovane su četiri radionice- „Tri koraka u borbi za same sebe“, „Za prijateljstvo je potrebno dvoje“, „Rješavanje sukoba među prijateljima“ i „Primjena fještina kod kuće“.

U sklopu Otvorenih dana škole, 24. oktobra održane su konsultacije sa roditeljima.

OŠ „Anto Đedović“ ima program podrške talentima i prati svoje talentovane učenike.

Đaci koji se ističu programerskim vještinama-Srđan Lunić, Jelena Gromova, Jan Bavrin i Oleksandar Batšev, imali su priliku da posjete Otvorene Dane nauke.

U okvir evropske nedjelje programiranja, Miloš Đurnić je drugarima iz razreda predstavio svoju igricu i način na koji je izradio.

Talentovani učenici IX razreda, Halid Softić i Tijana Đurović su posjetili Mediteranski vrt u Podgorici. Nakon obuke, dobili su zadatak koji će odraditi uz pomoć svog mentora, a rezultate svog rada predstaviće u vidu foto-priče.

U Oblasti likovnog stvaralaštva, Matea Šćekić iz VI 1 osvojila je specijalnu pohvalu za pjesmu „Moje čudo“ na Međunarodnom dječjem festivalu „Vezeni most“ u Tuzli.

Učenici ove škole, u okviru svojih klubova postigli su odlične rezultate u atletici, džiju džici, karateu, rukometu, tenisu…

Share.

Comments are closed.