Omer Hodžić: Doma smo, družimo se on-line, čekamo svirke

U poslijepodnevnom dijelu programa Radio Bara gostovao je muzičar Omer Hodžić.  Sa njim je razgovarao Ilija Kovačević.

Kao i ostali crnogorski muzičari, zbog aktuelne situacije Omer i njegov orkestar ne nastupaju već mjesec.

“Već mjesec dana koliko traje ova samoizolacija ili karantin, svi smo doma, sviramo, družimo se on-line i nadamo se da ćemo pobijediti ovu epidemiju“, ističe Omer, uz čestitke svima koji slave Vaskrs.

Radeći, svirajući, pojavi se  dosta ideja, kaže on, ali se ništa ne može planirati, jer se ne zna koliko će sva ova situacija trajati. “Postoji neizvjesnost, a pod uticajem smo raznih informacija, čitamo sa raznih portala, tražimo neku, što bi rekli, svoju istinu, gledamo da se u svemu ovome snađemo. Ovo nam je prva ovakva situacija, nadamo se i posljednja. Planirati ne možemo ništa, ali možemo da se nadamo da će se ovo uskoro završiti”.

Da nije društvenih mreža, situacija bi bila teža. “Čujem se sa kolegama putem vibera, razmijenimo šale, neka iskustva, gledamo da ostanemo u formi”, kaže Omer, dodajući da ga pomalo brinu loše prognoze za turističku sezonu.

S druge strane, ne bez humora, zamišlja kako bi primjena socijalne distance i nošenje maski izgledalo na privatnim veseljima, ističući da će jedino vrijeme koje dolazi pokazati kako će u budućnosti funkcionisati život i njegov posao.

Omer je sugrađanima poručio da ostanu doma, dok god bude potrebno, da izdrže, kako bi se borba sa koronavirusom uspješno završila.

Share.

Comments are closed.