OO DPS Bar: Kuća maslina za prepoznatljiv privredni i turistički imidž

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju Kuće maslina u Baru, predstavlja jednu u nizu realizacija izbornih obećanja i vizija razvoja sa kojima je Demokratska partija socijalista u Baru izašla pred građane u prethodnoj izbornoj kampanji, kazali su iz ove partije.

“Kuća maslina je projekat koji je od izuzetnog značaja za grad Bar, ali i za cijelu Crnu Goru, jer će biti kuća svih crnogorskih maslinara. Prepoznatljivi turistički i privredni imidž, i našeg grada i države, između ostalog, gradimo i na maslinarstvu. Vizija naše ekonomske politike koju, kao Partija koja je nosilac vlasti, godinama gradimo, uvijek je podrazumijevala isticanje u prvi plan tradicinalnih crnogorskih proizvoda. Obećali smo građanima Bara, a postavljanjem kamena temeljca i krenuli u ispunjavanje tog obećanja, da će se u Kući maslina ulje pakovati po evropskim standardima i da će se na tom mjestu održavati obuke, seminari, susreti maslinara i ugostitelja.

Mi imamo sigurnu viziju Bara kao turističkog centra, koji osim prelijepih plaža, turistima ima mnogo toga da ponudi i u zaleđu, i shodno tome, smatramo da Bar ima kapacitete da privlači turiste tokom cijele godine. Realizujemo investicije i projekte, a Kuća maslina je svakako jedna od njih, koji imaju i turističku i privrednu dimenziju. Kada u svom političkom Programu i svojim izbornim obećanjima kažemo da ćemo podsticati preduzetnički duh kod mladih ljudi, onda smo dužni i da im pružimo pomoć i da ih usmjerimo u tom pravcu. Tako su za mlade maslinare Vlada Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede raznim podsticajnim mjerama i programima u prethodnom periodu učinili mnogo, a izgradnja Kuće maslina biće kruna te uspješne saradnje.

Jasna vizija razvoja, timski duh i mudra strategija vođenja grada, ono su po čemu je mlada lokalna samouprava prepoznata od prvog dana. Projekti kao što je Kuća maslina, nedvosmisleno pokazuju superiornost politike koju vodimo”, kaže se u saopštenju Služba za informisanje OO DPS Bar.

Share.

Comments are closed.