OO SNP: Osuđujemo pokušaj napada na sveštenika, Bar je grad međuvjerskog sklada

Opštinski odbor SNP danas se oglasio saopštenjem u kome “najoštrije osuđuje pokušaj napada na sveštenika hrama Svetog Nikole u Starom Baru, Nikolu Radovića”.

“U društvenoj klimi koja se stvorila nakon usvajanja antiustavnog Zakona o vjerskim slobodama, svakodnevnim verbalnim napadima od strane vlasti dat je vjetar u leđa nekima da mogu slobodno vrijeđati i napadati sveštenike. O skandaloznom hapšenju vladike Joanikija i nikšićkih sveštenika, te šikaniranju beranskih i bjelopoljskih, sve je već rečeno.

Bar je grad solidarnosti i međuvjerskog sklada, pa je najmanje što se može očekivati od ove vlasti i njihovih čelnika da osude ovakav čin atakovanja na sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve. Nadamo se da je huligana koji vrijeđaju srpski narod i sveštenstvo MCP, i to na Dan nezavisnosti, malo, i da će biti procesuirani onako kako po zakonu zaslužuju.

Dijalog i razumijevanje moraju biti osnovni postulati kojima ćemo se voditi, kako bi Bar zadržao oreol pravog grada koji njeguje različitosti i suživot svih”, kaže se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.