Opština Bar podržala 9 biznis planova preduzetnica

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Opštine Bar donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za podršku preduzetnicama sa teritorije opštine Bar za 2020. godinu.

Na konkurs su pristigle 24 prijave, a na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis plana, 9 prvorangiranih biznis planova preduzetnica dobilo je novčanu podršku za realizaciju svojih biznis ideja.

Dobitnice sredstava po Javnom konkursu za raspodjelu podrške ženskom preduzetništvu su:

Nataša Drešić za biznis plan “Svitac” (3.000 €), Jelica Mićković za biznis plan “Zdrave poslastice i sokovi” (3.000 €), PU “Racc Educo” za biznis plan “Razvoj socijalnih bašti” (3.000 €), Monika Baković za biznis plan “Art and craft Bar” (3.000 €), PZU “Vitadent“ za biznis plan “Opremanje stomatološke ordinacije radi zapošljavanja dodatnih radnika” (3.000 €), Ljiljana Milović za biznis plan “Proizvodnja i prodaja svježih šampinjona” (3.000 €), Neda Popović za biznis plan “Morska luda” (2.500 €), D.O.O. “Knjigovodstvo tim“ za biznis plan “Knjigovodstveni program” (3.000 €) i D.O.O. Džankos za biznis plan “Studio ljepote” (2.500 €).

Opština Bar je za podršku realizaciji navedenih 9 biznis ideja dodijelila ukupno 26.000 € bespovratnih sredstava, a sa preduzetnicama odnosno odgovornim licima koje su ostvarile pravo na podršku, biće zaključeni ugovori kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

Budući da sredstva planirana Budžetom za podršku ženskom preduzetništvu u 2020. godini nisu u cjelosti raspodijeljena po ovom konkursu, za preostali iznos sredstava biće raspisan drugi konkurs.

Odluka o raspodjeli sredstava za podršku preduzetnicama za 2020. godinu objavljena je na sajtu Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.