Opština Bar: Pokrenuli smo inicijativu za rješavanje problema finansiranja turističkih ambulanti

Povodom teksta objavljenog juče “Lalević: Kasne turističke ambulante, opština nije uplatila novac”, reagovali su iz barske opštine.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

I pored toga što Budžetom Opštine Bar za 2019. godinu nijesu namjenski planirana sredstva za finansiranje turističkih ambulanti na teritoriji naše opštine, Opština Bar je iskazala spremnost da ide u pravcu rješavanja ovog višegodišnjeg problema, za koji se do sada, sa nivoa Opštine i Doma zdravlja Bar nije moglo naći adekvatno rješenje.

Kako je direktor Doma zdravlja Bar Borislav Lalević ranije isticao da su turističke organizacije, saglasno važećim propisima, dužne da, određeni procenat koji ubiraju po osnovu boravišne takse, izdvajaju za finansiranje turističkih ambulanti, u cilju stvaranja bolje turističke ponude, o navedenom je informisana Turistička organizacija Bar.

Opština Bar nema zakonskog osnova da finansira turističke ambulante, ali je pokrenula inicijativu za rješavanje ovog pitanja na sjednici Koordinacionog tijela za praćenje turističke sezone, održanoj 17.maja 2019. godine i iskazuje spremnost i nastojanje da se što prije iznađe održiv model da se ovaj problem, u saradnji sa Turističkom organizacijom, što prije riješi, kako bi se turistima koji posjećuju našu opštinu obezbijedila što kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Share.

Comments are closed.