Opština Bar uvela dežurstva, građani da bez prijeke potrebe ne dolaze lično

Povodom Naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa, koje su stupile na snagu juče, sinoć je održana vanredna sjednica Kolegijuma predsjednika Opštine Bar, sa ciljem preduzimanja preventivnih mjera povodom potencijalne pojave i širenja ovog virusa.

Poštujući preporuke i nove privremene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, na Kolegijumu je donijeta odluka o uvođenju kontrolisanog procesa rada i rotirajućih dežurstava u okviru organa i službi lokalne uprave, koje će se primjenjivati od danas, kako bi bili obezbijeđeni uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i prevenciju pojave i širenja korona virusa.

Rad sa strankama u prostorijama Opštine Bar biće privremeno prekinut i jedino će biti omogućen na šalterima Građanskog biroa i to po odgovarajućem režimu, ne više od tri stranke istovremeno.

Građanima ovim putem sugerišemo da bez prijeke potrebe ne dolaze lično, već da za svoje zahtjeve i informacije koriste zvanične e-mejl adrese i brojeve telefona organa i službi lokalne uprave Opštine Bar koji su istaknuti na ulazu u zgradu Opštine, na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama, te da tom prilikom ostave tačne podatke, kako bi službenici mogli da ih kontaktiraju.

Predsjednik Opštine, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, kao i starješine organa i službi, biće u stalnom dežurstvu, pratiće razvoj situacije i pravovremeno obavještavati građane o svim aktivnostima i razvoju situacije.

Na kolegijumu predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je informisao rukovodioce sekretarijata i službi o mjerama predostrožnosti i mjerama za sprječavanje infekcije izazvane korona virusom koje su saopštavale nadležne institucije – Nacionalno Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

On je podsjetio da su sve relevantne informacije koje su prethodnih dana saopštavale nadležne državne institucije i Svjetska zdravstvena organizacija podsredstvom Službe predsjednika Opštine redovno dostavljane svim organizacionim jedinicama i javnim službama čiji je Opština osnivač i da je sugerisano striktno poštovanje odluka o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim korona virusom.

Zaposlenima u lokalnoj upravi sugerisane su pojačane mjere opreza i pridržavanje preporučenih mjera prevencije, a Opština je u tom smislu obezbijedila dovoljne količine sredstava za dezinfekciju.

Raičević je poručio sugrađanima da nema mjesta za paniku, da je situaciju neophodno shvatiti krajnje ozbiljno i pozvao da u maksimalnoj mjeri poštuju privremene mjere i borave u svojim kućama, čime na najbolji način pomažu sebi, svojim najbližima i cjelokupnoj zajednici.

“Zdrav duh, solidarnost i složnost potrebno je pokazati i u ovoj situaciji, što će građani Bara, siguran sam, učiniti na pravi način. Cilj je da ne dozvolimo pojavu novog koronavirusa i očuvamo zdravlje svih građana i nadam se da ćemo sprovođenjem ovih preventivnih mjera uspjeti to i da ostvarimo”, zaključio je Raičević.

Share.

Comments are closed.