Opština i Ministarstvo poljoprivrede obnavljaju puteve prema maslinjacima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je, na osnovu zahtjeva Opštine Bar, u cilju daljeg unaprijeđenja i revitalizacije putne infrastrukture na seoskim područjima, opredjelilo sredstva u iznosu od 20.000 eura za adaptaciju pristupnih puteva prema maslinjacima u Dobroj Vodi i Džidžarinu.

Ostala sredstva za adaptaciju ovih pristupnih puteva prema maslinjacima obezbjediće Opština Bar kako bi na taj način stvorila povoljne uslove proizvođačima sa ovih prostora za bavljenje maslinarstvom, ali i drugim vidovima poljoprivrede.

“Ovakvi vidovi podrške i zajednički projekti su potvrda uspješne saradnje lokalne uprave sa Vladom Crne Gore i resornim ministarstvom, koja je u prethodnom periodu rezultirala početkom realizacije vrijednih kapitalnih projekata u ovoj oblasti kao što je izgradnja Kuće maslina u Starom Baru.

Takođe, Opština Bar i na druge načine podstiče poljoprivredne proizvođače kroz različite oblike podrške njihovim proizvodnim aktivnostima, po kojem osnovu je, saglasno Odluci o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede u 2018. i 2019. godini  opredijelila sredstva u iznosu od  preko 370.000 eura”, ističe se u saopštenju iz Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.