Orlandić: Građani koji na civilizovan način protestuju mogu postati oruđe u rukama onih koji ne baštine građansku Crnu Goru

Saopštenjem za javnost oglasile su se danas Socijaldemokrate, odnosno predsjednik Opštinskog odbora SD u Baru Mićo Orlandić.

Prenosimo ga u integralnoj formi.

“Nastavlja se sijanje mržnje od pojedinih neodgovornih ‘sveštenika’. Ovaj poslednji, Popović, je došao iz Velike Plane da proklinje po Crnoj Gori. Naravno, i njemu će građanska Crna Gora, kao i svima onima koji propagiraju mržnju i koji manipulišu intimnim vjerskim osjećanjima, reći ‘putuj igumane i ne brini za manastire’. 

‘Jača je Crna Gora od vas, uvezenih ‘vikend ratnika’. Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-tih ‘usrećili’ naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe ‘branili’, istakao je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Mićo Orlandić. 

‘Ne zaslužuje ni Popović, kao ni oni koji su mu te noći aplaudirali nakon sramne izjave, da im se posveti ni sekund pažnje, ali imamo obavezu da našim građankama i građanima koji na protestima iskazuju na civilizovan način svoje nezadovoljstvo, još jednom ukažemo na potencijalnu opasnost da budu samo oruđe u rukama onih koji žele da ostvare nedosanjani višedecenijski san o urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, građanske, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore’, saopštio je Orlandic. 

Poštovani prijatelji, ovi ‘pripejd sveštenic’” će ko zna kad više doći u našu zemlju, a mi ćemo svi zajedno bez obzira na različita mišljenja oko određenih pitanja, ostati u našoj kući Crnoj Gori da složno i drugarski gradimo njenu bolju sadašnjost i budućnost.

‘Građanska Crna Gora, koja po nama u SD nema alternativu, je najveća vrijednost za koju smo se izborili, zbog čega ne smijemo dozvoliti nikom, nezavisno da li oblači mantiju ili odijelo da je ugrozi’, zaključio je Orlandić – stoji u saopštenju SD.

Share.

Comments are closed.