OŠ Anto Đedović – rad se vrednuje

Maj je u OŠ „Anto Đedović“ protekao u znaku brojnih aktivnosti, a da se rad vrednuje, pokazale su i brojne nagrade učenicima ove obrazovne ustanove.

Na opštinskom takmičenju recitatora, treće mjesto u mlađoj kategoriji pripalo je Luki Gvozdenoviću iz III-2, dok je drugo mjesto u srednjoj kategoriji osvojila Nikolina Nreković iz VI-1.

Na Olimpijadi znanja, takmičenju osnovnih i srednjih škola iz matematike i prirodnih nauka Arianna Argirova iz IX-2 osvojila je peto mjesto iz biologije, dok Jakša Fatić iz istog odjeljenja dijeli peto mjesto u kategoriji programiranja.

Srđan Lunić iz VIII-1 osvojio je peto mjesto na nedavno završenom Domen kupu, takmičenju u programiranju.

Na likovnom konkursu o profesionalnoj orijentaciji, u organizaciji Centra za informisanje i profesionalno savjetovanje, pobijedila je Ana Đuričić iz IX-1. dok je treće mjesto osvojila Arianna Argirova iz IX-2.

Sa maksimalnih 100 bodova, u kategoriji petog razreda, na opštinskom takmičenju iz matematike „Memorijal Aleksandar Aco Pavićević“ najbolji je bio Adil Kojić iz V-2.

Ekipa OŠ „Anto Đedović“ osvojila je treće mjesto na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Na međunarodnom literarnom konkursu „Ljubav nije samo reč“, koji se organizuje u okviru manifestacije Šantićevih dana, Helena Krgović iz VIII-1 osvojila je treće mjesto u oblasti poezije.

Fotografije „Svetionik“ Anabele Mujovi , „Šapat vjekova“ Tiane Đurović i „Igra mora“ Šejle Alković dio su izložbe „Moj grad-moja domovina“, koju je organizovala Skupština Crne Gore.

Mirela Rastoder je učestvovala na 16. međunarodnom literarnom konkursu iz italijanskog jezika, koji organizuje Udruženje Italijana u Crnoj Gori. Osvojila je nagradu žirija.

OŠ „Anto Đedović“ sarađuje sa Udruženjem nastavnika matematike i listom „Dijagonala“, časopisima su nagrađeni Ariana Argirova, Emir Alković, Balša Đoković i Srđan Lunić.

Nisu zaboravljeni ni važni datumi-Nedjelja bezbijednosti saobraćaja, svjetski Dan Crvenog krsta, međunarodni Dan Porodice, Dan nezavisnosti, kao i Svjetski dan borbe protiv duvana.

Učenici osmog razreda bili su na otvaranju izložbe „Inovativni finski dizajn“.

U okviru tranzicionog programa „Prelazak iz vrtića u osnovnu školu“prvaci iz OŠ „Anto Đedović“ družili su se sa predškolcima iz vaspitne jedinice „Mali princ“. Brojne aktivnosti u okviru ovog programa, uključujući i zajednički roditeljski sastanak, realizovao je tim ove škole.

Osamdesetak učenika nižih razreda, u pratnji učitelja, posjetilo je Olimpijski karavan, a škola je, u okviru programa stručne orijentacije, sarađivala sa CIPS-om i Srednjom stručnom školom.

Za roditelje romsko-egišžpćanske populacije, organizovana je radionica o roditeljstvu. Radionica je održana 16. maja u prostorijama Crvenog krsta.

Dan kasnije, školu su posjetile predstavnice Instituta za javno zdravlje Crne Gore, sa ciljem istraživanja gojaznosti kod djece.

U školi je, 7. maja realizovana eksterna provjera znanja.

Tokom maja realizovane su i brojne radionice u sklopu projekta Vještine za adolescenciju, ogledni časovi, školsko takmičenje iz matematike, brojni izleti, a 16. maja ispraćena je još jedna generacija učenika.

Share.

Comments are closed.