OŠ Blažo Jokov Orlandić: Onlajn izdanje školskog lista Val

U Osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić”, pored toga što se redovna nastava odvija prema ustaljenom rasporedu putem školskog portala, onlajn učionica i vajber grupa, nisu zapostavljene ni vannastavne aktivnosti.

Naime, u školi su dvjema interaktivnim radionicama obilježili Svjetski dan planete, 22. april i Svjetski dan knjige, 23. april. Učenici su se u velikom broju uključili u lijepo osmišljene radionice. Sve se odvijalo preko fejsbuk stranice “Pitalište”. Poseban doprinos dali su najmlađi učenici koji su za ovu fejsbuk stranicu poslali pravu malu galeriju likovnih i literarnih radova.

Osim toga, đaci redovno šalju video snimke na kojima govore stihove i čitaju svoje omiljene priče, a talentovani muzičare svoje šalju svoje video muzičke numere. Time se razvijaju čitalačke navike kod djece i njeguje njihovo stvaralaštvo.

Ipak, najveći izazov bila je priprema dvadeset petog broja školskog časopisa “Val”, čije će onlajn izdanje izaći do kraja ove sedmice. Tema ovog broja je “optimizam”. Po riječima pedagogice škole Tanje Vujović, nije bilo lako prikupiti i odabrati sve učeničke radove za već ustaljene rubrike, jer, recimo za “Val asocijacija” stiglo  je više od hiljadu dječijih odgovora.

“Za mnoge od njih možemo da kažemo da su prava riznica dječijih mudrosti. Želja nam je bila da se što veći broj učenika angažuje i da se njihova imena nađu između ‘korica’ časopisa i u tome smo uspjeli.

Ovoga puta obezbijedili smo dva ekskluzivna intervjua, sa omiljenom dječijom književnicom Jasminkom Petrović i sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, u čijoj su realizaciji učestvovali članovi Naučnog kluba škole, koje, uz novinarsku sekciju, posebno pohvaljujem, jer su sve vrijeme aktivni”, ističe pedagogica Vujović.

Ovoga puta svako će moći da dobije svoj “primjerak” školskog lista “Val”, pošto  će moći da ga preuzme sa sajta škole – http://bjorlandic-online.me/ .

Share.

Comments are closed.