OŠ Jugoslavija najbolja u pružanju prve pomoći

Prvo mjesto na tradicionalnom opštinskom takmičenju Crvenog krsta Bar u pružanju prve pomoći osvojila je OŠ “Jugoslavija” – ekipa I.

Drugo mjesto pripalo je takođe OŠ “Jugoslavija” – ekipa II, a treće OŠ “Anto Đedović” – ekipa II.

Pobjednička ekipa učestvovaće na Državnom takmičenju Crvenog krsta Crne Gore, koje će se održati početkom juna na Cetinju.

“Preko 80 učesnika: takmičara, sudija, markiranata, šminkera, prosvjetnih radnika i volontera pokazalo je privrženost i posvećenost ovoj veoma značajnoj oblasti rada Crvenog krsta, koja ima za cilj masovnost u sticanju znanja i vještina u pružanju prve pomoći, kako bismo smanjili rizike od posljedica povrjeđivanja, dok ne stigne hitna pomoć. Na tri osmišljena poligona osam sudija (medicinski i prosvjetni radnici) ocjenjivali su znanje i spretnost učenika u saniranju vjerno našminkanih povreda. Ozbiljnost povreda dočarali su markiranti – glumci, učenici osnovne škole ‘Srbija’”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Zorica Crnčević, sekretar OO CK Bar.

Ona je istakla da su ove godine prvi put znanje u pružanju prve pomoći pred stručnim žirijem pokazali i mladi volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar.

Za uspješnost ovogodišnjeg takmičenja posebno se zahvalila ljekarima Ermini Bećirović, Mariji Mrdak, Adisu Martinoviću, medicinskim sestrama Jadranki Šljivančanin i Desi Rakočević, prosvjetnim radnicima Nini Žugić, Enisi Belkić, Dragani Vukčević, Marijani Vasović i Tamari Jovanović, mr Miodragu Banoviću i markirantima iz OŠ “Srbija”.

Share.

Comments are closed.