Ovacije za Balkansku caricu u Nikšiću i Pljevljima

Predstava “Balkanska carica” odigrana je sinoć i preksinoć u Pljevljima i Nikšiću.

Pljevaljska i nikšićka publika ovacijama su pozdravile Anju Pavićević, Filipa Đuretića, Danicu Maksimović, Duška Radovića, Dragišu Simovića, Pavla Ilića, Andrijanu Simović, Vladiimira Cerovića, Mira Nikolića i Vlada Tomovića, kao i solistu Bojanu Pejanović i mladu pijanistkinju Mionu Cvijović, sve koji su se pojavili na sceni. Predstavu je, inače, po glasovitoj poemi kralja Nikole, adaptirao i režirao Goran Bjelanović.

“Balkanska carica“ je univerzalna i svevremena priča o ljubavi i mržnji, vjeri i nevjeri, patriotizmu i izdaji, o dobrim i lošim ljudima.

Interesovanje za “Balkansku caricu“ u Crnoj Gori je ogromno. Do sada je ovu predstavu u četiri maha vidjela barska publika, a po jednom bjelopoljska, nikšićka i pljevaljska. Očekuje se da ova drama gostuje u svim gradovima Crne Gore, a onda da svoj život nastavi u Regionu. Sudeći po reakcijama publike u Pljevljima i Nikšiču, Bar i Barani imaju čime da se podiče.

Premijera „Balkanske carice“ bila je 19. avgusta, u starom barskom gradu na Gavadoli, na sceni specijalno izgrađenoj za tu priliku.. Urađena je u produkciji Kulturnog centra Bar i pod generalnim pokroviteljstvom firme „Baskethand“.

Kako je to sinoć izgledalo u Pljevljima, možete pogledati iz priloga kolega iz RTV Pljevlja.

Share.

Comments are closed.