Paroh crmnički na čelu litije ulicama Bara

U litiji ulicama Bara večeras je, kako je za Bar Info saopšteno iz policije, učestvovalo 1.900 ljudi, dok organizatori tvrde da je ovoga puta bilo 8.000 Barana koji na taj način, već više od dva mjeseca, izražavaju nezadovoljstvo zbog usvajanja novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Okupljeni vjernici prisustvovali su molebanu u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, odakle su se uputili do Trga Vladimira i Kosare, litiju nastavili Bulevarom Dinastrije Petrovića, prošli iza lokala “Soho”, da bi se na kraju ponovo okupili kod hrama.

Litiju je predvodio paroh crmnički Slobodan Lukić, koji je istakao kako su “litije zalog velikog budućega hrama”. “Hrama ljubavi, prijateljstva i jedinstva i sloge. I taj hram će biti kao naša zadužbina koju ćemo da ostavimo našim potomcima, ako Bog da”, poručio je otac Lukić.

Protojerej-stavrofor Slobodan Zeković se obratio u ime barskog sveštenstva: “Večeras i onima koji ružno govore protiv nas i ovih naših litija, onima kojima je dato u ovom trenutku da vrše vlast u Crnoj Gori, i koji su izazvali svu ovu smutnju, poručujemo da im je, što se nas tiče,  pružena ruka bratske ljubavi i pomirenja. Ali, isto tako, poručujemo da nećemo dozvoliti da se naše svetinje skrnave, a naša crkva ponižava”.

I ove večeri litija je protekla mirno, bez incidenata, kazali su iz policije.

Share.

Comments are closed.