Pet lica uhvaćeno u krivolovu na Skadarskom jezeru

U protekla četiri dana Služba zaštite NP Skadarsko jezero oduzela je tri plovila, tri vanbrodska motora, 15 mreža, električnu sondu i akumulator i procesuirala pet osoba.

JPNPCG je, u cilju zaštite ribljeg fonda, osim saradnje sa nadležnim subjektima, kao što su Granično-pomorska policija i inspekcija za slatkovodno ribarstvo, uspostavilo saradnju sa sportsko-ribolovnim klubovima i volonterima, te je u ovoj godini pored volontera angažovano i preko 30 službenika, odnosno dvostruko više ovlašćenih ribočuvara, na suzbijanju protivpravnih aktivnosti.

“To je, pored niza organizacionih i tehničkih mjera koje smo preduzeli uslovilo da imamo nikada bolju i efikasniju kontrolu sa ciljem suzbijanja svih protivpravnih aktivnosti, uključujuči i nelegalan izlov ribljeg fonda. NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima ovog zaštićenog područja, kao i da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ribljeg fonda. Takođe pozivamo sve odgovorne građane da svaki vid nezakonitog djelovanja mogu prijaviti Službi zaštite na dežurni broj 067/310-454 i 067/342-944”, zaključuju u JPNCG.

Share.

Comments are closed.