VIDEO: Petoro privedeno na informativni razgovor zbog pokušaja blokade magistrale

“Bar je jedini grad  u Crnoj Gori u kojem nije bilo postupanja policije prema učesnicima protesta koji se od juče održavaju u gotovo svim gradovima države”, saopšteno je Radio Baru iz policije.

Pripadnici barske policije priveli su sinoć na informativni razgovor petoro lica zbog pokušaja blokade puta na dionici kod Ratca. Oni su, kao u brojnim crnogorskim gradovima, protestovali zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nakon davanja izjava, svi su pušteni kućama.

“Osujetili smo ih u namjeri da blokiraju kolovoz, jer smo pretpostavili da će doći do takvog pokušaja. Blokade zapravo nije ni bilo, s obzirom da smo brzom reakcijom vozila uklonili sa kolovoza”, saznaje Bar Info iz policije.

Nakon toga ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira okupili su se sveštenici i grupa građana.

“Sve je proteklo mirno, od hrama su otišli do Trga Vladimira i Kosare, gdje je održan moleban. Nakon toga, pješačkom stazom, neometajući saobraćaj, vratili su se do hrama”, saopšteno je iz policije.

Nekoliko desetina, ugravnom mlađih Barana, još uvijek je ispred hrama, a na novinarsko pitanje do kada planiraju tu da ostanu, dobili smo odgovor “dok ne odbranimo Crnu Goru”.

Share.

Comments are closed.