Pitbul lutalica napao djecu i njihovog ljubimca

Na igralištu iza zgrada “Škerović“ devetogodišnjeg dječaka i njegovu sedmogodišnju sestru, preksinoć je ispred ulaza u kome stanuju, dok su šetali svog ljubimca, napao pitbul-lutalica.

Mališani su pokušali da odbrane psića, kojeg je pitbul napao na igralištu punom djece. Većina se, uz vrisku, razbježala, a majka napadnutih mališana Maja Dobrilović, uspjela je da od pitbula otme psa, kojeg je njen sin pokušao da unese u ulaz. U tom trenutku, pitbul se ustremio na njega. Povrijedio mu je ruku, pokušavajući ponovo da se dočepa kučeta.

Dječaku je prvo ukazana pomoć u bolnici, a potom je u Domu zdravlja dobio injekciju anti-tetanusa i antibiotike.

“Čeka da primi još i vakcinu protiv bjesnila”, kaže majka, koja ističe da su njena djeca preživjela šok.

Pitbula nigdje nema, iako je Maja apelovala preko društvenih mreža da se građani jave ako primijete toga psa. Povratnih informacija zasad nema, a traže ga i ekipe Veterinarske inspekcije.

Na osnovu fotografije, sumnja se da je zaražen lajšmaniozom, a moguće je da ga je neko, nakon što ga je koristio za borbe, pustio na ulicu, kaže Maja, dodajući da je bitno da se pas što prije nađe, da bi se utvrdilo da li je bijesan ili ne.

“Zvala sam komunalnu inspekciju, rekla im da krvav pas šeta gradom. Odgovorili su mi da nemaju šintersko vozilo, ni način da psa uhvate”, ističe ona.

“Žao mi je i moje, i ostale djece, koja su u tom trenutku mogla da budu povrijeđena. Mislim da problem pasa lutalica mora nekako da se riješi. A najstrožije bi trebalo kazniti one koji svoje pse, kad im dosade, jednostavno puste na ulicu“, zaključuje Maja.

Share.

Comments are closed.