Plata predsjednika opštine Bar u maju i junu 597 eura

Zarada predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića za mjesec jun iznosila je 597 eura. Isti iznos predsjednik Opštine Bar primio je i u maju ove godine. Vlada je ranije usvojila Odluku o smanjenju zarada zaposlenima u javnom sektoru u kategorijama A i B zaposlenih za maj i jun, u koju pripadaju i predsjednici opština.

Primanja ostalih javnih funkcionera na lokalnom nivou ostala su nepromijenjena i isplaćena u punom iznosu, što se vidi u objavljenoj evidenciji zarada javnih funkcionera u Baru.

Tako je za jun mjesec plata predsjednika SO Mića Orlandića iznosila 1.276 eura, potpredsjednika opštine Radomira Novakovića Cakana 1.144, odnosno potpredsjednice Tanje Spičanović 1.097 i glavnog administratora opštine Zorana Radojičića 1.304.

Skoro duplo više od Raičevića primiće i menadžer opštine Ćazim Alković 1.017, glavni gradski arhitekta Igor Milošević 1.034, v.d. sekretar za kulturu, sport i mlade Zorica Đukić 1.059, sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović 1.084, sekretar Sekretarijata za razvoj Igor Gojnić 1.025, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Svetlana Gažević 1.051, kao i načelnik Komunalne policije Dejan Škerović 1.042, komandir Službe zaštite Amir Muslić 1.087 i njegov zamjenik Darko Vidaković 1.030 eura.

Na sajtu Opštine Bar svakog mjeseca objavljuju sepodaci o zaradama javnih funkcionera, što su oni i inacč u obavezi da dostavljaju Agenciji za sprečavanje korupcije u izvještaju o imovini i prihodima na godišnjem nivou.

Share.

Comments are closed.