Počela druga faza rekonstrukcije velike scene Doma kulture

“U Domu kulture, organizacionoj jedinici Kulturnog centra Bar, otpočela je druga faza rekonstrukcije velike scene ugradnjom dekoraterskih cugova. Instalirana su četiri elektro-motorna cuga sa kompletnom instalacijom za peti koji će imati funkciju podizača bioskopskog rolo-platna”, kazao je Erol Marunović, direktor JP Kulturni centar.

Proivođač komponenti, dobavljač i instaler opreme je renomirana firma iz ove oblasti, “ElektroVat” iz Čačka.

Marunović je podsjetio da će se u ovoj fazi nastaviti sa proširenjem scene za četiri metra u dubinu i probijanjem tehničkog ulaza, koji će omogućiti efikasnije organizovanje radnih zadataka na montaži i demontaži pozorišnih kulisa, bina i binskih elementa itd.

“Treća faza rekonstrukcije velike scene Doma kulture biće ujedno i poslednja koja će podrazumijevati kompletnu zamjenu sjedišta, obnovu scenske tehnike i ugradnju pozorišnih/binskih zavjesa”, kazao je on, napominjući da sve navedene investicije u infrastrukturu Doma kulture “imaju za cilj omugućavanje boljih i savremenijih uslova za rad u domenima scenskih i izvođačkih umjetnosti koji se nalaze u fokusu ove radne jedinice”.

U prvoj fazi rekonstrukcije preuređen je i dekorisan hol Doma kulture, zamjenjene su daske na velikoj sceni, obezbijeđena savremena audio mikseta i u potpunosti je remontovan centralni sistem za grijanje sale.

Share.

Comments are closed.