Počelo rušenje mosta na Željeznici

Nelegalno sagrađen most na rijeci Željeznici danas se ruši, potvrdio je Radio Baru i Bar Infu Željko Kosović iz barskog odbora GP URA.

Kosović podsjeća da je URA u saopštenju još 23. septembra upozoravala na “česte poplave koje redovno nastaju izlivanjem rijeke Željeznice u periodima velikih padavina” i ističe da će pitati nadležne “koliko će Barane koštati uklanjanje mosta i otklanjanje štete nastale zbog njega“.

Iako je, kako nam je kazao načelnik Komunalne policije Dejan Škerović, ta opštinska služba „posljednja u nizu institucija koje bi trebalo da se pozabave ovim problemom“ prihvatili su da ga, u interesu zajednice, riješe.

-Na dopise koje smo tim povodom uputili na nekoliko adresa (prema našoj procjeni nadležnih za rješavanje problematike ove vrste) nijesmo dobili zadovoljavajući odgovor, pa smo odlučili da se u cilju očuvanja prostora, te željezničkog mosta i okolnog građevinskog zemljišta i privatnih placeva, mi uključimo u postupak zaštite životne sredine u ovom dijelu opštine- objašnjava Škerović.

Rušenje mosta počelo je danas, a ako vremenski uslovi budu povoljni, Škerović očekuje da će biti završen za dva dana.

Share.

Comments are closed.