Počinje adaptacija palate u tvrđavi za potrebe Creative huba

Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja “Creative huba” u Baru počinje narednih dana, nakon što je Uprava javnih radova danas potpisala ugovor sa preduzećem “Euromont stil” iz Podgorice.

“Vrijednost investicije, koju će finansirati Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, iznosi blizu 257 hiljada eura, a izvođač se obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca da uvođenja u posao.

‘Creative hub’ u Starom Baru predstavljaće jedan od četiri planirana lokaliteta te vrste u Crnoj Gori, koje je Ministarstvo kulture namijenilo razvoju kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti. Predviđeno je da bude smješten u palati 85, čijih će 220 metara kvadratnih enterijera biti prilagođeno potrebama korisnika”, kazali su iz Uprave javnih radova.

Objekat će sadržati multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom.

Prvi sprat je namijenjen primijenjenom vajarstvu, drugi sprat umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok je na trećem spratu smještajni prostor.

Share.

Comments are closed.