Podnijeta krivična prijava zbog organizovanja jučerašnje litije

Iz Uprave policije su se danas oglasili saopštenjem u kome se ističe da su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica.

Saopštenje prenosimo u integralnoj verziji:

“Povodom javnog okupljanja u pokretu – litije koja je održana juče, 4. juna u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja.

Po nalogu nadležnog tužioca, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti’.

Od sveštenih lica  O.A. (50), J.Lj. (44), P.M. (29), T.M. (38), P.J. (65), R.N. (36) i S.S. (38) policija je prikupila obavještenja, te su spisi dostavljeni tužiliocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela.

Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem“, stoji u saopštenju Uprave policije,

Share.

Comments are closed.