Pola godine kućnog pritvora za nesreću usljed sudara s vozom

Baranka Sabiha Agović osuđena je prvostepenom presudom na pola godine kućnog pritvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao njen trogodišnji sin Adis Agović, piše “Dan”.

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu kod stanice Šušanj u Baru 1. marta 2017. godine, kada je lokalni putnički voz, koji se iz pravca Podgorice kretao ka Baru, udario u automobil u kojem su bili Sabiha Agović i njen trogodišnji sin.

Dječak je u nesvjesnom stanju prebačen u Opštu bolnicu u Baru, gdje ljekari nisu uspjeli da ga spasu.

Istragom je utvrđeno da je Sabiha Agović kritičnog dana nakon posla uzela sina iz vrtića i vozilom krenula kući. Vozila je ulicom paralelnom sa željezničkom prugom, malo ispred voza, a skretanje ka Ilinu je bilo kobno jer je na pružnom prelazu vozilo udario putnički voz. Voz je gurao automobil oko sto metara. Nakon toga je voz odbacio deformisani automobil desetak metara u jarak.

Prema navodima iz optužnice, upravljajući automobilom marke “reno senik” sporednim putem, paralelno sa prugom od Sutomora ka Baru, po nailasku na pružni prelaz koji je sa obje strane obezbijeđen uređajem za davanje zvučnih i svjetlosnih znakova koji najavljuju nailazak voza, optužena nije zaustavila vozilo ispred prelaza, iako je bio zabranjen prolaz i iako su znakovi upozoravali na približavanje voza.

Nastavila je kretanje preko prelaza u pravcu Gornjeg Šušanja, usljed čega je na prelazu došlo do kontakta prednjeg čeonog dijela voza i bočnog lijevog dijela vozila kojim je ona upravljala. Maloljetni Adis, koji se nalazio na zadnjem sjedištu automobila, zadobio je teške tjelesne povrede od kojih je preminuo istog dana, navodi se u optužnici.

Share.

Comments are closed.