Pomoć iz Poljske za Crnu Goru

U Crnu Goru danas je dopremljeno 10 tona pomoći iz Poljske, u okviru NATO-vog mehanizma Evroatlantskog centra za pomoć i koordinaciju u katastrofama (EADRC).

Ambasador Poljske Artur Dmohovski je izrazio zadovoljstvo rekavši da je riječ o pomoći državi saveznici u NATO-u i zemlji koja je na putu u Evropsku uniju.

“Mi smo prijatelji, mi smo u Centralnoj Evropi zajedno. To je prilika da pokažemo našu solidarnost. Ako ne baš kao bliskom komšiji, onda zemlji koja nam je bliska u Centralnoj Evropi, u sredini našeg kontinenta“ – kazao je ambasador Dmohovski prilikom primopredaje donacije.

Ljubomir Mišurović, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju zahvalio se u ime Vlade i NKT Poljskoj. “Republika Poljska od samog početka pandemije koronavirusa poziva na međunarodnu saradnju i solidarnost, što se potvrđuje ovim današnjim poklonom koji je namijenjen crnogorskom zdravstvenom sistemu, a sastoji se od 10.000 litara tečnosti za dezinfekciju i 100.000 zaštitnih maski. Ovo je i potvrda dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Poljske i ovom prilikom u ime Vlade i NKT želio bih da iskažem zahvalnost Vladi Republike Poljske i ambasadi Republike Poljske u Crnoj Gori na pokazanoj solidarnosti i dragocjenoj pomoći“ – kazao je Mišurović.

Share.

Comments are closed.