Potpredsjednik Opštine Radomir Novaković na konferenciji Moć žena

Učesnicama konferencije “Moć žene” koja je danas održana u Podgorici, a u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, obratio se i privrednik i potpredsjednik Opštine Bar za privredne djelatnosti Radomir Novaković.

On je na početku citirao izreku da tri ćoška kuće stoje na ženi, a samo jedna na muškarcu. Istakao je i da konferenciju vidi kao još jedan korak ka unapređenju ženskog preduzetništva i pokušaj da izjednačimo položaj žena i muškaraca u društvu. Žene su izuzetno hrabre kada treba da se upuste u neki novi podvig, ali i da muškarci moraju da im pruže podršku svake vrste.

Novaković je posebno naglasio da se preduzetnice, ne samo u Crnoj Gori, često suočavaju sa specifičnim izazovima koji im otežavaju poslovanje, a u čijem prevazilaženju im je neophodna sistemska podrška nadležnih državnih organa i institucija.

“Svako od nas ko je u politici, ali i biznisu, mora da učini sve kako bi žensko preduzetništvo bilo jedan od prioriteta u sledećem periodu”, istakao je Novakovići dodao: “Žensko preduzetništvo nije samo pitanje rodne ravnopravnosti – ono mora postati naš ekonomski prioritet.”

Podpredsjednik Opštine Bar za privredne djelatnosti je citirao čuvenu englesku premijerku Margaret Tačer: “U politici, ako želiš da nešto bude rečeno, pitaj muškarca. Ako želiš da bude urađeno, pitaj ženu.”

“Tog savjeta Gvozdene dame sam se i nesvjesno pridržavao u mojoj firmi. Kada mi treba savjet ili kada želim da nešto bude precizno i na vrijeme odrađeno – okrećem se ženama u mojoj kompaniji”, rekao je Novaković.

Zaključujući svoje izlaganje, Novaković je rekao:”Mnogo je žena u Crnoj Gori koje su pokazale hrabrost da, vođene idejama, počnu ni od čega, da rizikuju da bi postigle uspjeh. To je vrijedno i pažnje i poštovanja. Pokazale su da je važno da budu istrajne i da ne odustaju pred preprekama.”

Share.

Comments are closed.