Pozorište Boško Buha gostovalo na Barskom ljetopisu

U sklopu pratećeg programa 32. “Barskog ljetopisa”, koji je ove godine prvenstveno namijenjen najmlađima, sinoć je odigrana predstava “Pitam se, pitam, koliko sam bitan“ pozorišta “Boško Buha” iz Beograda.

Preko sto dvadeset radoznalih malih posjetilaca u Dvorcu kralja Nikole pratilo je avanture vozača viljuškara Kurta. Ova predstava, nastala po tekstu Erlenda Lua, a u režiji Jane Maričić, obiluje smislom za humor koji je blizak djeci, a namijenjena je prvenstveno predškolskom uzrastu. Glumac Stefan Bundalo koji tumači glavni lik viljuškariste smatra da ova predstava uči mnogo čemu i roditelje i djecu, te da “ne bismo radili predstavu da ne mislimo da može na utiče na samopouzdanje djece”.

Ako se uspjeh predstave mjeri dobrim reakcijama, onda višeminutni aplauzi najmlađih iz publike govore dovoljno o tome koliko su zavoljeli Kurta i njegovu neobičnu porodicu. Bundalo kaže da je upravo ljubav ključ njenog uspjeha: “Kad voliš to što radiš i staneš iza toga, kad stvarno vjeruješ u to, kvalitet je neminovan. Nas petoro stojimo sa obje noge, punog srca i čistog obraza iza ove predstave, i cijeli naš tim i stvarno vjerujemo u ovaj projekat”.

Prateći program ovogodišnjeg “Barskog ljetopisa”, u selekciji Vesne Vujošević Labović, pored predstava i performansa namijenjenih djeci i omladini, obuhvata plažne radionice koje se održavaju na topoličkoj i šušanjskoj plaži po ustaljenom rasporedu. U toku je i Škola grafike sa Natašom Drešić koja se, druge godine zaredom, održava u Starom Baru i koja će trajati do 22. jula kada će biti organizovana izložba završnih radova polaznika.

Share.

Comments are closed.