Predsjednički izbori, 17. mart – Saopštenja

DF: Održana završna konvencija Andrije Mandića u Podgorici

Media Biro

Završna konvencija lidera DF-a i predsjedničkog kandidata tog saveza održana je večeras na Trgu nezavisnosti.

“Moj jedini protivkandidat je Milo Đukanović, koji će drugog aprila izgubiti imunitet. Nema razlike između Đukanovića i Jakova Milatovića, jer obojica priznaju CPC. Kosovo je srce Srbije, a Metohija duša Crne Gore”, poručio je Mandić.

On je kazao da želi da bude u dobrim odnosima i da saradjuje sa svim narodima u CG, i Bošnjacima i Albnacima i Hrvatima.

Na konvenciji su govorili  Lider SNP-a Vladimir Joković, Lider DNP Milan Knežević, funkcionerka PzP i potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak, Vesna Bratić, predsjednik Opštine Budva, Milo Božović i drugi.

***

Demokratska srpska stranka će na izborima podržati Aleksu Bečića

Demokratska srpska stranka će na izborima za Predsjednika Crne Gore koji se održavaju u nedelju 19.marta podržati predsjedničkog kandidata Demokratske Crne Gore g-dina Aleksu Bečića. Ovu odluku je donijela većina članova predsjedništva partije.

Demokratskoj srpskoj stranci, predsjedničkog kandidata Aleksu Bečića preporučuju kako njegova biografija, dosadašnji politički rad, pokazan i dokazan građanima kroz istinsku i beskompromisnu borbu za bolju Crnu Goru, višegodišnja saradnja DCG sa DSS-om, tako i obavljanje najvećih državnih funkcija na način koji treba da bude primjer kako se sa najodgovornijim i ujedno najtežim poslovima i funkcijama treba nositi i predstavljati svoju državu.

Pozivamo svoje članstvo i simpatizera da u nedelju 19.marta izađu na izbore i daju podršku jedinom kandidatu koji može vratititi povjerenje i značaj koje ima funkcija Predsjednika Crne Gore!

***

Podrška Đukanoviću od Evropskih socijalista

Predsjednik Partije evropskih socijalista Stefan Leven uputio je podršku predsjedniku Milu Đukanoviću na predstojećim izborima koji se održavaju u nedjelju.

“Poštovani predsjedniče Đukanoviću,

Dragi prijatelji,

Važan je trenutak za Crnu Goru.

Narod Crne Gore će ove nedjelje imati kritičnu odluku koja bi mogla odrediti tok njihovog demokratskog razvoja i buduću stabilnost.

Evropa i evropske vrijednosti su trenutno na udaru. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je važno ostati usidren u našim zajedničkim vrijednostima u vrijeme duboke neizvjesnosti i nemilosrdnih napada spoljašnjeg uticaja.

Demokratska partija socijalista to zna i uvijek je bila na čelu demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, napredujući na njenom evropskom putu.

Sa DPS-om na čelu, Crna Gora će moći da zaštiti svoje najugroženije, stvori uslove za održivi razvoj i obezbijedi mogućnosti regionalne i međunarodne saradnje zasnovane na zajedničkim vrijednostima i ravnopravnim partnerstvima.

Evropska socijaldemokratija je uvijek bila na čelu politike proširenja EU i integracije Crne Gore, kao i cijelog regiona.

EU i Zapadni Balkan su ključni partneri kada je u pitanju izgradnja demokratije i socijalne pravde, i zato je evropska perspektiva Crne Gore naš zajednički strateški cilj.

Prepoznajemo doprinos vaše stranke u očuvanju mira u zemlji i postavljanju temelja za građansku državu zasnovanu na toleranciji, socijalnoj pravdi, demokratiji i jednakosti.

Glas za DPS je glas za stabilnost i ekonomski razvoj, za odbranu teško stečenih demokratskih tekovina Crne Gore i za nastavak njenog evropskog puta”, istaknuto je u podršci koju je putem video poruke uputio predsjednik PES-a Stefan Leven.

Partija evropskih socijalista (PES) okuplja socijalističke, socijaldemokratske, laburističke i demokratske partije iz cijele Evrope i zastupljena je u svim evropskim institucijama od strane njenih organizacija članica i lidera.

***

Evropa sad: Građani da glasaju do 12 časova i provjere gdje mogu iskoristiti biračko pravo 

Pozivamo sve građane Crne Gore da u nedjelju do 12 časova izađu na birališta u što većem broju. Na taj način ćemo u velikoj mjeri preventivno spriječiti izborni inženjering. 

Takođe, pozivamo nadležne organe da što prije osposobe funkcionalnost sajta biraci.me, te otvore i novu mogućnost, kako bi se građani blagovremeno informisali gdje mogu iskoristiti biračko pravo. 

Očekujemo da ovog puta nećemo imati slične probleme kao za lokalne izbore prije par mjeseci. Podsjećamo da su tada brojni birači bez prethodnog obavještenja bili ispisani sa biračkih mjesta gdje tradicionalno glasaju. 

Takođe, tajnost glasanja je zagarantovana i svi građani se mogu opredijeliti po sopstvenoj savjesti i ubjeđenju. Građani Crne Gore, pred nama su istorijski dani i uvjereni smo u zajednički uspjeh!

Share.

Comments are closed.