Predsjednik Opštine primio u posjetu ambasadora Mađarske

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u posjetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija, sa kojim je razgovarao o unaprijeđenju postojećih odnosa i modelima buduće saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. 

Predstavljajući rad lokalne uprave i strateške pravce razvoja opštine, predsjednik Raičević je istakao zadovoljstvo zbog iskazane zainteresovanosti Mađarske za Bar i niza inicijativa koje mogu doprinijeti stvaranju boljih uslova za život svih građana. 

Na sastanku je posebno akcentovana mogućnost saradnje u oblasti unaprijeđenja saobraċajne infrastrukture i učešća Mađarske i njenih investitora u značajnim razvojnim projektima. Time bi se obezbijedila bolja povezanost Bara sa ovim dijelom Evrope, što bi umnogome dalo podsticaj turizmu, kao ključnoj grani za lokalnu barsku privredu. 

Predsjednik Raičević je upoznao ambasadora i sa poljoprivrednim potencijalima grada, sa posebnim osvrtom na razvoj maslinarstva i vinogradarstva u zaleđu, ali i sa resursima u oblasti energetike koji, uz adekvatnu valorizaciju, mogu dati snažan zamah cjelokupnom razvoju opštine.

Ambasador Neđeši je afirmisao postojanje dobrih veza između Crne Gore i Mađarske, kako u političkoj sferi tako i u oblasti ekonomije, s obzirom na prisustvo brojnih mađarskih kompanija u našoj državi. On je istakao da grad Bar ima više nego snažne pretpostavke za dalji napredak, te da osim u pomenutim, postoji i jako puno prostora za saradnju u oblastima kulture, kulturne promocije i istorijskog nasljeđa. Obostrano je iskazana spremnost da se u narednom periodu radi na jačanju i intenziviranju ovih veza, čemu će poseban doprinos dati ambasador Mađarske i predsjednik Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.