Predstavnici međunarodne ENEMO mreže posjetili Radio Bar

Predstavnici organizacije ENEMO, međunarodne nevladine organizacije koja predstavlja NVO mrežu iz 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije, Dunja Pejić i Peter Nemeth, posjetili su danas Radio Bar.

Sa direktoricom, Vesnom Šoškić i njenim saradnicima razgovarali su o načinu na koji Radio Bar prati izbore.

Informisani su da je Radio Bar u zakonskom roku, usvojio Pravila o izbornom predstavljanju stranaka i koalicija i istoga dana, u folderu “dokumenta” na našem portalu objavljena su pravila, cjenovnik, obrazac za prigovore slušalaca i kontakt telefon za prigovore. Jedan primjerak ovih dokumenata uručen je i njima.

Vesna Šoškić istakla je da će ovi izbori biti izazovni zbog epidemiološke situacije i organizacije gostovanja. Najavila je da će u Radio Baru biti obavljen žrijeb, nakon kojeg će svi učesnici izbornog procesa biti obaviješteni o terminima gostovanja na programu Radio Bara. Takođe, kazala je da se, planira da se održi jedna tematska debata, ali da za nju odgovara jedino prostor SO Bar, o čemu će, nakon dogovora sa osnivačem, učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

Ona je istakla da je Radio Bar i do sada, u toku izbornog procesa, poštovao legislativu i nikada nijesmo imali primjedbe na izvještavanje i rad tokom izborne kampanje. U skladu sa tim, sve stranke i koalicije biće tretirane na ravnopravan i objektivan način, i tokom ove izborne kampanje.

Share.

Comments are closed.