Preko šest decenija braka Marka i Živanke Čalović

Danas je tačno 63 godine, otkad su se vjenčali Marko i Živanka Čalović. Jubilej za poštovanje, pogotovu danas, kad veliki broj brakova ne dočeka ni prvu deceniju.

Marko je iz Virpazara, dok je Živanka (djevojačko Marinković) rođena u Beogradu. Upoznali su se 1956. godine u Vrnjačkoj Banji. Marko je tamo, kao pitomac vojne škole, bio na liječenju, a Živanka je radila u odmaralištu.

Nakon svega tri dana, Marko je zaprosio svoju izabranicu. Vjenčali su se 4. oktobra 1956. godine. Živjeli su u Sarajevu. Marko je bio potpukovnik, posljednjih deset godina i predavač na Visokoj vojnoj školi “Maršal Tito“ u Sarajevu.

U aprilu 1992. godine došli su u Bar, u kuću Markove majke. Tu i sada žive mirnim, penzionerskim životom. Imaju dvoje djece, četvoro unučadi i jedno praunuče. Sin je sa porodicom u Americi, a ćerka u Belgiji.

“Vjenčali su se iz ljubavi. Uvijek su bili tu jedno za drugo. Majka i danas voli da dočekuje goste, održava kuću i baštu. Ostala je siroče sa šest godina, imala je samo oca i sestru i svim srcem je prihvatila očevu porodicu. Tako je i danas, najsrećnija je kad se kod njih okupe rođaci i prijatelji”, kaže njihova kćer, Đorđina.

Share.

Comments are closed.