Presječen lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru

Juče su uhapšena dva pripadnika kriminalne grupe i zaplijenjeno 150 kilograma skanka na Skadarskom jezeru.

Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala  i korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije juče je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana policijska akcija kodnog naziva “Panter”. 

Uhapšen je jedan dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane – skanka. Krijumčarski lanac je vodio iz Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, ka zemljama regiona i EU. 

Na Skadarskom jezeru je presretnuto plovilo i lišeni slobode Podgoričani Z.P. (37) i A.V. (31), koji je službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo „neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“.

Izvršenom pretragom terena, na samoj obali Skadarskog jezera, pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja u kojima se nalazio skank, ukupne količine oko 150 kilograma.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica, u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom vršili prebacivanje većih količina droge do Crne Gore radi daljeg transporta i prodaje. Nastavljaju se aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih lica uključenih u ovo krijumčarenje.

Share.

Comments are closed.