Prezentacija projekta Generator B

NVO “Urbanizam i arhitektura grada”  iz Bara će u saradnji sa Opštinom Bar, u utorak 3. decembra sa početkom u 18 h, u Dvorcu kralja Nikole, održati prezentaciju Projekta “Generator B”.

“Riječ je o projektu koji ima za cilj da uredi i aktivira javne prostore, na način što će im osmisliti funkciju, dati im određeni dizajn i od njih stvoriti ključne tačke grada koje će, prvenstveno, imati socijalnu i ekološku vrijednost.

Pored mladih entuzijasta na čelu sa Gavrilom Vukovićem ispred NVO ‘Urbanizam i arhitektura grada’, prezentaciji će prisustvovati i sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Bar, Nikoleta Pavićević.

Osim uređenja javnih površina, cilj projekta je i jačanje osjećaja pripadnosti lokalnoj zajednici, pa je osmišljen tako da je u njegovoj realizaciji ključno učešće gradjana kao krajnjih korisnika tih prostora. 

Pozivamo sve zainteresovane da prisusutvuju prezentaciji, kao i da uzmu učešće u realizaciji projekta, u smislu odabiru lokacija, kako bi se zadovoljile različite ciljne grupe i Bar dobio uređene javne površine po novoj mjeri zajedničkog prostora kako to i zaslužuje”, kazali su iz barske Opštine.

Share.

Comments are closed.