Pričam ti priču – pun pogodak

Stručna služba, u kojoj su pedagogica, psihologica i logopedica, Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“, obratila se đacima škole sljedećim dopisom:

„Draga djeco,
Znamo da ste u kontaktu sa svojim nastavnicima i da se polako svi uhodavamo u učenje na daljinu, navikavamo se na skučen prostor za igru i druženje s prijateljima. Čujemo da se dobro snalazite. To nas raduje.

Ipak, za očekivati je da vam onlajn učionica ne može zamijeniti klasičnu učionicu. Nije lako organizovati vrijeme i prostor za učenje kada ste stalno u kući. Prirodno je da u vrijeme pandemije osjećamo strah, zabrinutost, neizvjesnost, ponekad i usamljenost. I dalje nas muče slični problemi kao i prije pojave korona virusa.

Zato smo odlučile da pokrenemo i ovaj način komunikacije i druženja sa vama. Naša Fejsbuk stranica će pokušati da zamijeni školski prostor u kojem razgovarate sa vašom psihologicom, pedagogogicom i logopedicom. Važno nam je da znate da smo tu za vas. Objavljivaćemo sadržaje za koje procijenimo da vam mogu biti korisni za organizaciju vremena, za razumijevanje sopstvenih i osjećanja drugih, za efikasnije učenje.“

A da bi Fejsbuk stranicu, koja se zove “Pitalište”, učinili još dinamičnijom, njih tri su došle na ideju da pokrenu akciju ”Pričam ti priču”. Ideja je da učenici čitatju svoje omiljene priče za sve đake.

Nisu ni slutile koliki će to biti pogodak. Za kratko vrijeme, mnoge djevojčice, koje su, za sada, ,”hrabrije” od dječaka (mada ima i njih), pročitale su svoje omiljene priče. Prvu priču objavila je Anja Milić, koja se odlučila za “Baštu sljezove boje” Branka Ćopića. I onda je krenulo…

Mnogobrojni lajkovi najbolje govore o popularnosti ovih video objava.

Stručna služba škole, i ovim putem, poziva sve, i djecu i roditelje i nastavnike, da se, ukoliko žele da ispričaju neku priču, jave porukom, a za dobru saradnju, posebno se, urednice “Pitališta”, zahvaljuju nastavnici Maji Simović i Klubu čitalaca škole ”Čajanka u četiri”.

Share.

Comments are closed.