Princeza Ksenija u Plovdivu, Lejla Petović glavna uloga baleta u Podgorici

Učenice baletske škole “Princeza Ksenija” učestvovale su na festivalu “With love for dance” u Plovdivu (Bugarska) od 1. do 4. juna.

“Grad Plovdiv je evropska prestonica kulture za 2019. godinu i ujedno jedan od najstarijih gradova Evrope. Tri festivalska dana donijela su nova iskustva i otvorila šanse za usavršavanje naših balerina. Posjeta Akademiji baleta u Plovdivu i Državnog konzervatorijuma u Sofiji važan je događaj u radu naše škole, obzirom na mogućnost nastavka školovanja naše tri učenice. Posjeta je organizovana pod sredstvom Ambasade Bugarske u Crnoj Gori, a Ministarstvo kulture Crne Gore podržalo je boravak škole na ovom festivalu”, kaže se u saopštenju Baletske škole “Princeza Ksenija”.

Školu je predstavljao ansambl u sastavu: Ivana Bobičić, Tijana Dragović, Katarina Vujošević, Elena Vujošević, Ksenija Kankaraš, Radmila Škuletić, Aneta Orlandić, Anja Tomović i solistkinja Tamara Radonjić.

Već u nedjelju, baletsku školu “Princeza Ksenija” očekuje novi izazov – na velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izveden spektakl “Chipolino”. Glavnu ulogu u baletu igraće bivša učenica škole, Baranka Lejla Petović, sada student psihologije u Beogradu.

Probe za predstavu organizovane su u Narodnom pozorištu u Beogradu, zajedno sa solistom Jovicom Begojevim, koji tumači ulogu Don Limuna.

Share.

Comments are closed.