Pripadnici Službe zaštite pronašli tri mladića koji su se izgubili na Sutormanu

Nakon što su juče u 15 sati i 45 minuta, dobili poziv majke jednog od trojice mladića iz Bara(B.D, E.Š. i N.J.), koji su se izgubili na Sutormanu, pripadnici Službe zaštite su telefonski kontaktirali sa jednim od njih da bi putem GPS-a saznali njihovu poziciju.

Mladići su bili izgubljeni na terenu između Čukurijela i Pepića. U ovoj akciji angažovana su trojica spasilaca iz Službe zaštite, kao i lovočuvar Vesko Milić.

“Spasioci su do njih stigli u 20 sati i 4 minuta”, saopštio je načelnik Službe zaštite, Amir Muslić, dodavši da su mladići pronađeni vidno iscrpljeni, ali bez povreda. Četrdeset minuta kasnije, kod dvorca Todorovića na Sutormanu, sastali su se sa svojim porodicama.

Pripadnici Službe zaštite zaslužili su povjerenje Barana, koji im se obraćaju u različitim situtacijama-od ovakvih, kada se neko izgubi po okolnim brdima, gašenja požara, ali i spašavanja kućnih ljubimaca, uklanjanja gmizavaca… Aco Vulević iz barske Službe zaštite i spašavanja, vođa Nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina, nakon razornog zemljotresa u susjednoj Albaniji, proveo tri dana kao ispomoć kolegama u humanitarnoj misiji spašavanja ljudi.

Share.

Comments are closed.