Promovisana prva knjiga Danila Pečurice

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”, u Dvorcu kralja Nikole održana je promocija knjige “Kometa tuge” mladog pjesnika Danila Pečurice.

“U vremenu realitija i drugih sumnjivih vrijednosti, društva obaveza broj jedan svakog udruženja koje se bavi stvaralaštvom trebalo bi da je rad sa mladim stvaraocima. Mi smo krunisali naš skoro trogodišnji rad sa Danilom Pečuricom i rezultat toga je ova divna knjiga. Danilo je sa osamnaest godina objavio prvu knjigu, učestvovao sa nama na Sajmu knjiga u Beogradu i prodao prve primjerke”, rekao je Labud Lončar, predsjednik udruženja “Nekazano”.

Grozdana Lučić Lalić je, ispred Udruženja književnika Srbije, pozdravila prisutne i govorila o njenom radu sa Danilom. Ona je navela da će uskoro biti potpisan Memorandum o saradnji Udruženja književnika Srbije i Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara.

Stihove iz knjige “Kometa tuge”, pored autora govorili su Grozdana Lučić Lalić, Labud N. Lončar, Vladimir Cerović, Stevan Stijović i Svetozar Đurišić. Poseban ugođaj donijele su mlade pijanistkinje – učenice Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš“: Ksenija Đalović, Lana Milanović i Nikolina Lukšić, iz klase profesorice Jelene Dobrković.

Share.

Comments are closed.