Proslava polumature u OŠ Blažo Jokov Orlandić

Na ozbiljniju životnu i obrazovnu stepenicu od septembra će stupiti 105 polumaturanata OŠ “Blažo Jokov Orlandić”. Veseli 14- ogodišnjaci sinoć nijesu dozvolili da im nepovoljne okolnosti poremete dobar provod i zabavu organizovanu u Gradskom restoranu.

Biranim riječima, emotivno i roditeljski toplo u zasluženi ljetnji odmor i, s jeseni srednju školu, ispratila ih je pomoćnica direktora Irena Nikolić.

“Prošlo je punih devet godina od dana kada ste prvi put sjeli u školske klupe. Znam da niste očekivali da ćete u virtuelnom svijetu provesti poslednje dane školovanja u OŠ „Blažo Jokov Orlandić“. Sada ste na prvoj raskrsnici vašeg odrastanja. Želim vam puno zdravlja, želim vam uspjeh dok koračate u budućnost. Moj savjet vam je da ne odustajete kad naiđite na prepreku, već da se izborite da dobijete ono što stvarno želite. Budite dobri ljudi, da vaši najmiliji, kao i mi budemo ponosni na vas. Nadam se da su vam učiteljice i nastavnici i nastavnice, usadili dovoljno znanja i ljudskih vrijednosti koje će vam pomoći da se snađete u danima i godinama koje su pred vama. Vjerujem da ćete u godinama koje dolaze prepoznati riječi i rečenice koje su neumorno ponavljali. Devet godina djelili ste ono lijepo, i ono manje lijepo što zivot donosi. Sigurna sam da je bilo svega, od smijeha do suza… Ispisali ste stranice života onih koji su stojali ispred vas, vašim kreativnim radovima, rezultatima sa raznih takmičenja, projektima… Zato je među vama 18 lučonoša i dva đaka generacije. Tako ste na najbolji način predstavljali našu školu i učiteljice, nastavnike i nastavnice. Zajedno ste gradili kuću. Posebnu, jedinstvenu…”, poručila je Nikolić, uz zahvalnost kolegama, koleginicama, djeci i roditeljima na, kako je kazala “čvrstim temeljima koje su postavili”.

“Pamtićemo vas kao jednu uspješnu generaciju i ponosni smo na vas. Možda će neko od vas ponovo doći u našu školu da prenosi znanja nekim novim generacijama”, kazala je Nikolić, čestitajući djeci u ime kolektiva, uz želju za uspješan nastavak školovanja.

A da je ova generacija svršenih osnovaca u centralnoj gradskoj školi zaista za primjer, potvrda je i što je među njima čak 18 “lučonoša”. Najbolji među najboljima – “Đaci generacije” su Vuk Mastilović i Filip Lukačević.

Dobitnici diplome “Luča” su i Alisa Sinjavskaja, Sara Stević, Izabela Vlahović, Nikita Zaruba, Boris Galić, Lara Stojanović, Benjamin Osmanović, Vana Pavićević, Tara Pavlović, Sara Redžepagić, Lana Sarić, Elena Vitić, Filip Baošić, Nikola Kojičić, Matea Marvučić i Dajana Vujović.

Share.

Comments are closed.