Protjeran zbog isticanja albanske zastave na Koštanjijadi

Albanski državljanin Irfan Domnori (64), nakon zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka jer je prije dva dana istakao zastavu Albanije u Baru, protjeran je iz Crne Gore i kažnjen sa 300 eura.

Iz Uprave policije podsjećaju da je on na trinaestoj Krajinskoj Koštanjijadi isticanjem zastave narušio javni red i mir na način. Njemu je izrečena novčana kazna od 300 eura, a na osnovu Zakona o prekršajima izrečena je i zaštitna mjera protjerivanja stranca sa teritorije Crne Gore u trajanju od mjesec dana.

I.D. je više puta boravio na teritoriji Crne Gore i na događajima isticao zastavu Republike Albanije ali su ga policijski službenici upozorili”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Uprava policija podsjeća da se zakon mora poštovati i da su dužni da ga poštuju svi koji žive i borave na teritoriji Crne Gore.

“Zbog ovog prekršaja biće procesuirano svako lice koje se bude ponašalo na navedeni nezakoniti način. Državni simboli se moraju poštovati na način koji propisuje zakonska regulativa”, poručuju u Upravi policije.

Domnori je, prenosi CdM, izjavio da je albanski policajac iz Bara platio dio kazne, te da Albanija treba da reaguje jer je, kako je kazao, sramota da se neko kazni zato što je nosio svoju zastavu. On je začuđen jer je istu nošnju i zastavu koristio na Kosovu, u Makedoniji, Srbiji, Grčkoj ali nikad nije kažnjen.

“Mnogo puta sam bio u Crnoj Gori sa albanskom zastavom, zadnji put prije mjesec dana u Zatrijepču na manifestaciji podizanja spomenika Skenderbegu i niko mi ništa nije rekao”, kazao je on.

Share.

Comments are closed.