Prvi Festival grožđa na Viru

U Virpazaru će se 6. septembra održati prvi “Festival grožđa” koji za cilj ima promociju vina, grožđa, vinograda i vinogradara, javljaju iz Turističke organizacije Bar.

“Tog dana na brojnim štandovima će svoja vina predstaviti vinari iz crmničkog kraja, a prisutni će moći da kupe i razne domaće proizvode i suvenire. Posjetioci će biti u prilici da vide i ukoliko žele učestvuju u tradicionalnom ‘gaženju’ grožđa , a za ovu priliku Turistička organizacija Bar će obezbijediti i besplatno grožđe za degustaciju.

Za ovu manifestaciju pripremljen je i kvalitetan kulturno zabavni program. Manifestaciju će otvoriti kamerni hor ‘Antivari Musica’ koji će na repertoaru ovog puta imati crnogorske izvorne pjesme. Nakon njih će nastupiti poznata barska etno grupa ‘Zora’, a zvijezda manifestacije će biti popularni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić”, kazali su iz TOB-a.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Bar, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, u saradnji sa MZ Crmnica, vinarima, vinogradarima i lokalnom privredom. 

Share.

Comments are closed.