Purlija: Klub odbornika DPS će snažno podržati program za razvoj preduzetništva

DPS Bar će snažno podržati program “Podrške razvoju preduzetništva u opštini Bar”, koji će se sledeće sjednice naći na dnevnom redu zasijedanja Skupštine Opštine, kaže se u saopštenju ove partije koje potpisuje Nikica Purlija, član Kluba odbornika DPS Bar.

“Podsticaj preduzetništva je najbolja prilika za razvoj naše opštine i poboljšanje standarda građana.

Naša partija će podržati ovaj program, kako bi se što više sugrađana odvažilo na započinjanje privatnog biznisa. Na taj način povećavamo konkurentnost naše Opštine u mnogim privrednim granama za koje Bar ima izvanredne potencijale.

Plan za razvoj preduzetništva  sadrži konkretne korake i mjere koje se realizuju kroz brojne aktivnosti kao što su: organizovanje info dana, druženje sa uspješnim preduzetnicima, prezentacija primjera dobre prakse, izrada i distribucija edukativnog materijala i sl.

Planirano je da u saradnji sa Biznis centrom, za naše sugrađane budu organizovane edukativne radionice, treninzi o pokretanju i vođenju biznisa, stručna predavanja i seminari.

Najvažnije za naše buduće preduzetnike je da će Opština Bar učestvovati u ovom programu i sa direktnom finansijskom podrškom.  Ovim konretnim potezom Opština Bar pokazuje povjerenje u preduzetnički duh naših sugrađana.

Demokratska partija socijalista je svakodnevno posvećena poboljšanju uslova života u našoj državi, od lokalnih zajednica do državnog nivoa.  Tu smo da podržimo sve aktivnosti koje za cilj imaju bolji standard naših građana. Pozivamo i sve druge učesnike u političkom životu, od lokalne do državne Vlasti, da pokažu odgovornost prema građanima i dođu do zajedničkih  rješenja za dobro svih.

U tom smislu, opštinski odbor Bar pruža punu podršku koordinatoru ispred Predsjedništva DPS Bar i zamjeniku predsjednika Skupštine Branimiru Gvozdenoviću u njegovim naporima da se u Odboru za usaglašavanje izbornog zakonodavstva, nađe zajednički jezik sa opozicijom, izglasaju najkvalitetnija riješenja i na taj način obezbjede najbolji uslovi za održavanje izbora koje će svi akteri na političkoj sceni prihvatiti”, kazala je Purlija.

Share.

Comments are closed.