Raičević i Božović čestitali Dan nezavisnosti

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednica SO Bar uputili su čestitku povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

Poštovane građanke i građani Bara,

U ime Opštine Bar i svoje lično ime upućujem vam srdačne čestitke povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

Grad Bar, sa preko dva milenijuma dugom istorijom, uvijek je zauzimao važno mjesto u svim istorijskim procesima stvaranja države i oblikovanja njenog karaktera.  Upravo naš grad bio je mjesto stvaranja i prve crnogorske države, prve države u Južnih Slovena- Duklje, koja se rodila iz Tuđemilske bitke na obroncima Sutormana iznad našeg grada. Takva sudbina pratila je Bar kroz vjekove, pa je i stvaranjem modern crnogorske države, Bar njoj pružio najbolje od sebe, građanski, multietnički i multikulturalni karakter, zemlje u kojoj su različitosti bogatstvo i u kojoj, svi zajedno, živimo jedni sa drugima u slozi.

Uvjeren sam da ćemo, u godinama pred nama, Dan nezavisnosti slaviti u sve naprednijoj, srećnijoj i bogatijoj državi u kojoj će se svako osjećati sigurno i slobodno, te da ćemo snažno nastaviti putem koji smo trasirali prema porodici modernih evropskih naroda, kojoj mi zasigurno i pripadamo. Siguran sam da će Bar, kao i uvijek, biti siguran oslonac takvom zamahu daljeg razvoja, a naši građani najbolja garancija vječnosti naše države.

Da je vječna Crna Gora!

                                                                                                          PREDSJEDNIK

                                                                                                          Dušan Raičević

***

Nakon 16 godina od sticanja nezavisnosti, sa sigurnošću možemo da kažemo da Crna Gora sigurnim korakom korača ka evropskom putu.

S obzirom da je jedna od najljepših zemalja na svijetu, naša je dužnost da Crnu Goru učinimo državom dostojanstvenom života svakog njenog pojedinca, kao što je to vjekovima slučaj sa našim Barom.

Srećan Dan nezavisnosti,

Predsjednica SO Bar

mr Milena Božović

Share.

Comments are closed.