Reagovanje Mladena Đuričića, izvršnog direktora ViK-a

Na današnje saopštenje OO Demokrata Bar, reagovao je Mladen Đuričić, izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Bar. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“I danas smo svjedoci da smo uprkos činjenici što smo na inicijativu mještana, u interesu mještana, s osnovnim ciljem riješavanja problema s vodosnabdjevanjem koje traje od 1974 godine, što smo na kraju i na dobrobit mještana realizovali, i dalje zarad dobijanja sitnih rekao bih minornih političkih poena meta prizemnog i politički motivisanog prozivanja u javnosti.

Očigledno je da određeni politički subjekt u nedostatku tema kojima bi se bavili, a držeći se slijepo kursa sigurnog političkog propadanja, nastoji pokušati diskreditovati i izvrgnuti ruglu svaki uloženi rad i trud čak i kada je riječ o infrastrukturnim projektima koji su maksimalno posvećeni poboljšanju uslova vodosnabdjevanja, zdravlja naših korisnika i valorizaciji životnog prostora.

Građanima i mještanima je više nego jasno da kod ove rekonstrukcije namjera nije bila da se neko na bilo koji način ošteti, već ponavljamo po ko zna koji put, modernizovali smo smo mrežu u dužini od 400 metara koja je decenijski problem mještana ove ulice i naravno da ćemo vratiti lokaciju u prvobitno stanje.

Ovaj način na koji nas jedan manji dio mještana ove ulice proziva, kroz politički organizovanu hajku sigurno neće imati ama baš nikakvog efekta jer mi kao organizovano i odgovorno privredno društvo nećemo ni ovu lokaciju kao što nismo ni jednu do sad ostaviti neuređenom posle radova koje smo izvodili.

Satisfakcija nam je da su mještani ove ulice posle 30 godina dobili uredno vodosnabdijevanje, da su stare azbestne cijevi zamjenjene novim, da ne moraju koristiti hidrofore i da je stvorena mogućnost kreiranja novih vodovodnih priključaka, tako da ćemo i u budućem periodu nastaviti da rješavamo probleme na terenu brzo i efikasno na dobrobit isključivo korisnika.

Prekršajni nalog ću uredno izmiriti a preduzeće sanirati oštećenu površinu i nadamo se da ćemo staviti tačku na prepiske vezane za ovu temu. Dobro je da smo sada u situaciji da imamo nekoga ko nema drugog posla osim da se bavi fotografisanjem i snimanjem onoga što mi svakodnevno radimo u sklopu naših redovnih aktivnosti na održavanju i unaprijeđenju infrastrukture.

Sigurni smo da će ovaj manir uhođenja, spletkarenja i manipulacije na nivou ‘Ilije Čvorovića’ iz poznatog nam kultnog filma, biti još dugo glavna karakterna osobina vječitih pripravnika u opoziciji s neostvarenim ambicijama ali mi prosto nemamo vremena da se time bavimo”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Mladen Đuričić.

Share.

Comments are closed.