Regata mladosti viđena očima slikara Dada Ćetkovića

Danas je u barskom akvatoriju održana jedriličarska “Regata mladosti”, a Umjetnički atelje “Daliyass” (Dalibor i Jasmina Ćetković – i ove godine je izradio trofeje, kao i za prvu regatu koja se organizovala 2015. god.

Dado je, za čitaoce Bar Infa, ustupio fotografije koje je načinio tokom regate, a koje svojom vizuelnom komponentom iskaču iz stereotipa. Slikarsko oko na djelu, uz fotoaparat.

“Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili ponudu za izradu trofeja – nagrada za najbolje plasirane jedrilice u različitim kategorijama. Moja supruga Jasmina već dugo godina radi u ovoj posebnoj tehnici na drvetu koji daje retro izgled, a ramovi su usklađeni sa osvojenim mjestima, pa je tako trofej za prvo mjesto urađen sa zlatnim okvirom, za drugo srebrnim, i za treće bronzanim. Motivi su isključivo ojedrene barke, arsenalke, kao i detalji sa njih, a koje su proizvedene u Kalafatskoj radionici ‘Bokovac’”, rekao je Ćetković.

“Kao pojedinac i mještanin grada Bara, zahvalan sam organizatorima koji nam priređuju ovakav događaj, dovodeći u naš grad brojne posjetioce, ljubitelje jedrilica. One nam uljepšavaju akvatorijum, što je velika inspiracija za mene kao umjetnika, te inspirisan njihovim stvaralaštvom namjenski sam uradio sliku koju sam im dodijelio za njihov trud”, rekao je Dado Ćetković.

Bar Info će sjutra emitovati opsežniji video prilog o “Regati mladosti”.

Share.

Comments are closed.