Ribolovni dan u Luci Bar

“Ribolovni dan” danas je organizovan na tzv. Velikom lukobranu, mjestu koje do sada nije bilo otvoreno za ribolovce.

“Imamo dosta zainteresovanih ribolovaca,  nekih četrdesetak se javilo. Kapacitet da popunimo lukobran je 80 do 90 ribolovaca i intencija nam je da broj učesnika raste, jer će ova manifestacija biti tradicionalnog karaktera. Otvorili smo slobodnu zonu za ribolovce,  intencija nam je da otvorimo i za novinare da pokažemo šta Crna Gora ima i sa čime raspolažemo”, rekao je izvršni direktor AD “Luka Bar” Ilija Pješčić.

Predsjednik Odbora direktora AD “Luka Bar” Darko Pekić istakao je da Luka Bar mora da bude otvorena za sve.

“Ovo je događaj koji će biti tradicionalno organizovan i ribolovački klubovi su to tražili od nas, ali je suština da je to samo jedan od događaja u nizu koji planiramo, kako bi Luku Bar približili svima nama“, rekao je Pekić.

Iskusni ribolovac Slavko Petrović, predsjednik RK “Lampuga” Bar nije krije zadovoljstvo.

“Ovo je jedna izuzetno lijepa manifestacija. Nekada davno, Luka Bar je bila otvorena za sve, od ribolovaca do posjetilaca. Međutim, mi smo zajedno svi klubovi iz Bara a ima nas pet, organizovali ovaj dan pecanja na prostorima Luke Bar. Ovo je znak da Luka otvara svoja vrata, i ja se nadam da će tako biti i u budućnosti“, kazao je Petrović.

Pobjednik  takmičenja je bio Žarko Đinović sa najvećim primjerkom ribe i ukupnim ulovom od 3.5kg, dok je drugoplasirani Marko Pekić, a trećeplasirani Perica Budimić.

Kako su naveli iz Luka Bar AD, posebnu zahvalnost duguju “Marlin nautic shopu” koji su donirali ribolovni štap Casted Ventus SPIN za najveći ukupni ulov.

Share.

Comments are closed.