Rock band Akademia najavio izlazak CD-a za desetak dana i otpočeo ljetnju koncertnu sezonu

Sinoć je na platou caffe-bara “Azzuro” barski rock band “Akademia” u matičnom gradu otpočeo ljetnju koncertnu sezonu.

“Iako je, svih prethodnih godina, u ovo vrijeme grupa imala iza sebe stotinjak nastupa od maja do avgusta, situacija sa koronavirusom je učinila da smo praktično bili u ilegali sve do sinoć. Naravno, željni smo nastupa, ali još i više našeg uobičajenog kontakta s publikom. Za ovu priliku i početak mini turneje koju smo nazvali ‘Privedite muziku’, malo smo promijenili repertoar, pa je u prvom ‘sporijem’ dijelu bilo i skoro zaboravljenih pjesama ‘Bijelog dugmeta’, numera ‘Pink Floyda’, ‘Ekaterine velike’ i ‘Azre’ koje ‘Akademia’ ne izvodi prečesto, pa funky obrada Šabana Bajramovića, da bismo se nakon toga vratili u svoj kolosjek, na domaće rock hitove“, rekao je Božidar Gagović, vođa rock banda „Akademia“.   

On je najavio skorašnji izlazak drugog CD-a, pod nazivom “Retrospektiva 2016-2021 (Brz razvoj koči…)” i njegovu promociju koja će biti organizovana 20. avgusta. 

“Riječ je o prvom ‘regularnom’ albumu naše grupe, jer je prvi bio samizdat. Na njemu će se naći sve pjesme nastale za posljednjih pet godina, pa i one koje smo u studijima završavali za vrijeme koronaizolacije. Iza albuma je stalo Ministarstvo kulture Crne Gore, u okviru projekta ‘Živimo kulturu’”, istakao je Gagović. 

Share.

Comments are closed.