Sahrana dr Kljakića u krugu porodice, komemorativna sjednica odložena zbog mjera o okupljanju

Dr Duško Kljakić, koji je od posljedica koronavirusa preminuo 9. maja u bolnici u Gracu, danas je dopremljen u rodni grad.

Zbog poznatih okolnosti i mjera predostroznosti, izazvanih epidemijom opasnog virusa, omiljeni doktor biće sahranjen sjutra, u 15 h, u krugu najbliže porodice, na gradskom groblju Gvozden brijeg.

Komemorativna sjednica, koja je planirana za sjutra u 10 h, u sali SO Bar, je odložena, zbog još uvijek važećih ograničavajućih mjera o okupljanju većeg broja ljudi, za naredni period, kada se za to steknu uslovi.

“Želimo da na dostojan način ispratimo našeg dragog kolegu,vrsnog čovjeka i stručnjaka, za kojim duboko žalimo svi u barskoj bolnici, kao i cijelom gradu. Posebno saosjećamo sa porodicom dr Kljakića, koja je doživjela bolan i nenadoknadiv gubitak.

Zbog velikog interesovanja prijatelja, kolega i građana koji su na komemorativnoj sjednici željeli da se oproste od dragog doktora i čovjeka, morali smo da je odgodimo za period kada bude dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi”, kazao je dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice Bar.

Dr Duško Kljakić rođen je 17.04.1968. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1993, a iste godine počeo je da radi u barskom Domu zdravlja.

U Opštoj bolnici “Danilo I” na Cetinju, radio je skoro sedam godina. Specijalisticki ispit, iz ginekologije i akušerstva, sa odličnom ocjenom, položio je 1999. godine i sa 31 godinom života, postao jedan od najmlađih ljekara specijalista u Crnoj Gori.

U Klinički centar Crne Gore, u Podgorici, prešao je da radi 2002. gdje se predanim angažovanjem usavršavao i stekao zavidno stručno iskustvo.

Iz porodičnih razloga,vratio se u rodni grad i od 2004. radio u barskoj bolnici, do smrti. Kao ljekar, ginekolog bio je radno angažovan i u privatnoj klinici “Eskulap” u Baru.

Izabran je 2009. godine za mentora kod dijela specijalistickog staža iz ginekologije i akušerstva, od strane stručnog tijela Medicinskog fakulteta u Beogradu, a 2010. godine, Ministarstvo zdravlja mu je dodijelilo titulu Primarijusa.

Doktorirao je na Fakultetu Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, 2019.

Bio je učesnik brojnih domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih skupova i simpozijuma, a kao autor i koautor objavio je 97 stručnih radova.

Share.

Comments are closed.