Sajo najavljuje album za proljeće

Muzičar iz Bara Safet Sajo Kovač, koji živi i radi u Poljskoj, ovih dana uveliko priprema numere za svoj album prvijenac. Stvaralački ciklus započeo je prošle godine ekranizacijom dvije autorske komozicije „Jak vjetar“ i „Angel on Earth“. Posebno ga je obradovalo što je na XV Međunarodnom festivalu „Losy Polakow“ za spot „ Jak vjetar“ osvojio treću nagradu.

„Drago mi je što su publika i žiri prepoznali moju emociju. To mi je dalo dodatni motiv da i u Novoj godini nastavim vrijedno da radim, kako bih ispunio davnašnju želju da imam album. Prije nekoliko dana u studiju mog saradnika Bartoša Adamiaka „Mania“ u Koluškom, završio sam četiri nove pjesme. Za sada ih imam sedam. Predstoji nam rad na još četiri pjesme, od kojih će jedna biti na italijanskom“ otkrio je Sajo za Radio Bar i Bar info.

Zadovoljstvo mu je kaže, što sarađuje sa ekipom pravih profesionalaca.

„Ne samo da su pravi profesionalci u svom poslu, nego su i dobri ljudi. Velika podrška su mi Bartoš Adamiak u čijem studiju snimam, potom i Darius Kvapiševič, koji je radio oba spota. Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće bez moje supruge Agnješke koja mi je najveća podrška i inspiracija“, kaže Kovač.

Nakon zapaženog spota za „Jak vjetar“ ponosan je i na „ Angel on Earth“ koji je objavio krajem novembra prošle godine.

“Vokalnu dionicu pjesme divno je otpjevala Aleksandra Kolodžejcik. U spotu se pojavljuje ćerka moje supruge Dagmara. Snimali smo na tri lokacije, u malom gradu Inovludz u Poljskoj. Kadrovi su iz Galerije Luteracki koja je prepuna prelijepih slika i skulptura. Ugovor za snimanje u staroj romanskoj crkvi bilo je potrebno čekati čitav mjesec. No, najzahtjevnije je ipak, bilo snimanje po mraku i u šumi, jer je bilo veoma hladno” ističe Sajo.

Povodom katoličkog Božića je na svojoj Facebook stranici objavio cover za pjesmu “Anđeli pjevaju”. Aktivan je na ovoj društvenoj mreži, te često ima live nastupe prilikom kojih svira i pjeva stare, domaće i inostrane hitove za prijatelje i pratioce. Album prvijenac sa autorskim numerama najavio je za proljeće.

Share.

Comments are closed.