Saradnja Opštine i NVO pokazala dobre rezultate

Večeras je u sali Dvorca kralja Nikole održana promocija projekata nevladinih organizacija koje je Opština Bar podržala na ovogodišnjem Javnom konkursu.

Prezentacija je održana pod sloganom “Podržali smo, uspjeli su!”, a cilj je bio da se šira javnost upozna sa rezultatima podržanih projekata i aktivnostima, koje su u okviru njih sprovedene, ali i da se najave uslovi konkursa i prioritetne oblasti za sledeću godinu.

Prisutne je pozdravila mr Tanja Spičanović, predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Ona je čestitala organizacijama koje su realizovale projekte putem ovog konkursa i naglasila važnost ovakve saradnje sa nevladinim sektorom.

“Jak nevladin sektor je jedna od ključnih vrijednosti civilnog društva. Nevladine organizacije su glas civilnog društva, spona i sredstvo da se glas građana glasnije i efektivnije čuje, da dođe do svih institucija sistema. Na taj način potrebe građana se bolje percipiraju. Opština Bar nevladine organizacije doživljava kao partnera u donošenju odluka i u kreiranje razvojnih politika našeg grada. Bilo je zadovoljstvo pomoći ove projekte, jer su doprinijeli unaprijeđivanju društvene stvarnosti”, rekla je Spičanović.

Ona je podsjetila prisutne da prema usvojenoj Odluci o budžetu Opštine Bar za 2020. za podršku NVO su oprijedjeljena sredstva u ukupnom iznosu od 77.000€, od kojih 40% pripada NVO sa posebnim statusom, dok će ostatak sredstava biti raspodijeljen na osnovu bodovanja od strane Komisije i nezavisnog procjenjivača.

Share.

Comments are closed.